Jumaat, 16 Oktober 2015

Biskut almond snow





Bahan A

·                     260 gm butter
·                     150 gm gula caster
·                     1 sudu kecil esen vanila
·                     50 gm serbuk badam
Bahan B

·                     300 gm tepung Red Rose (kalau takde ganti tepung gandum pun boleh)
·                     50 gm tepung kastard
·                     50 gm susu tepung
·                     40 gm tepung jagung
Bahan Hiasan

·                     Coklat masakan - cairkan cara double boiler
·                     Sedikit breadcrumb putih - untuk menyalut
Cara- Cara

1.             Pukul bahan A hingga berkrim
2.             Masukkan bahan B dan uli hingga menjadi doh yg lembut
3.             Canai dan terap dengan acuan yg di sukai
4.             Susun dalam loyang dan bakar pada suhu 140C selama 30 minit atau sehingga masak
5.             Sejukkan biskut atas redai
6.             Celup biskut dalam coklat masakan yg telah di cairkan cara double boiler
7.             Golekkan biskut ke dalam breadcrumb
8.             Simpan biskut dalam bekas kedap udara

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kembali bersiaran!

Assalamualaikum.. Haiii lama betul ana tak jenguk blog ni. Bersawang penuh hahaa. Bukan tak ingat blog ni tapi busy sangat sampai tak a...