Jumaat, 9 Oktober 2015

Resepi labu air masakan terengganu






Bahan-bahan:

-labu air sebiji
-bawang 2biji+ikan bilis sikit+lada hitam *blend
-daun kesum 1 ikat
-budu 1-2sudu
-garam secukupnya

Cara-cara:

1. Bersihkan labu
2.masukkan labu, bahan2 yg diblend dan sedikit air
3. Biarkn sehingga mndidih.. bila mndidih kecik kan api masukkan budu dan daun kesum
4. Masukkan garam secukupnya
5. Siap!! Senangkn...


Nie lauk express yg slalu ummi masak.. selain sedap, nie antara menu yg cpt la kalau time2 hari bkerja.. feveret walid jgk nie.. mkn dgn aym goreng pon dh cukup.. kdg2 kalau rajin, ummi masak nie bersama daging berempah sb walid suka combinasi 2 lauk nie.. (^^,)

Selamat mencuba!




With love,
Ummi

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Kembali bersiaran!

Assalamualaikum.. Haiii lama betul ana tak jenguk blog ni. Bersawang penuh hahaa. Bukan tak ingat blog ni tapi busy sangat sampai tak a...